Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Gratis verzending binnen België & Nederland vanaf € 50.

subtotaal: € 0,00

Over ons

THISSEN Biljarts is een familiebedrijf opgericht in 1898 en wordt tot op heden nog steeds geleid door de 4de en 5de generatie.
Zo heeft elke generatie zijn steentje bijgedragen om uit te groeien tot één van de voornaamste biljart leveranciers van vandaag.
Amusement.be is meer dan biljart alleen. Het is de e-commerce afdeling van THISSEN Biljarts nv waar U kennis kan maken met een waaier van producten voor gans de familie.

Onze specialiteiten

  • Vakkundig advies en begeleiding bij de aankoop van uw biljart
  • Alle herstellingen en restauraties aan elk type biljart
  • Professionele begeleiding bij de aankoop van uw keu
  • Mogelijkheid tot uittesten in onze toonzaal te Antwerpen
  • Competitie- en recreatie tafelvoetbal
  • Alle onderdelen en herstellingen tafelvoetbal
  • Installatie rookkamers met filter- of ventilatiesysteem
  • Verhuur toestellen aan de Horeca
  • Na-service met een glimlach

Geschiedenis

Na jarenlang zelfstandig biljarthersteller geweest te zijn besloot Pieter Michael Thissen in 1898 zijn eigen biljartfabriek op te richten. Hij huwde met Maria Slegers en samen begonnen ze de firma “Biljarts Thissen - Slegers” gevestigd in de Kerkstraat op de hoek met de Carnotstraat te Borgerhout.
Om het verschil te maken nam hij een voltijds beeldhouwer in dienst welke van elk biljart een uniek en exclusief stuk maakte. Iets later werd er gestart met totaal inrichting van cafés.
Rond 1930 was de firma zo succesvol dat uitbreiding nodig was. De toonzaal verhuisde naar het grotere pand in de Van Wesenbekestraat te Antwerpen waar de zetel nu nog steeds gevestigd is.
De ateliers bleven in de Van Leentstraat te Borgerhout waar de productie plaatsvond.

Na de oorlogsjaren van ’40 – ’45 begon er een nieuw tijdperk. Thissen biljarts creëerde de nieuwe Ambassador biljart met rode Pullman banden. Een gans nieuw design, later gevolgd door de Super Ambassador welke als eerste ook verhuurd werd aan de Horeca.
In jaren ’50 werd er gestart met de productie van de Super Stakanit tafelvoetbal. Deze vooruitstrevende voetbal was de eerste voorzien van een ‘gezuurd’ glas waarvoor een octrooi was verkregen. In combinatie met de eerste kurken speelballetjes gaf dit de ongeziene mogelijkheid om effect te geven.
In de loop der jaren werd de toonzaal in de Van Wesenbekestraat fors uitgebreid om op de 100ste verjaardag volledig vernieuwd te openen.
Om te voldoen aan de huidige vraag bieden wij vandaag buiten alle klassieke biljarts ook een zeer uitgebreid gamma ‘eettafel biljarts’ aan. Een nieuwe trend die voor elk interieur - rustiek of design - de perfecte oplossing biedt.
In 2007 verhuisden de oude ateliers van de Van Leentstraat naar de Nijverheidsstraat te Wommelgem.
En wie weet wat brengt de toekomst?
Onze e-commerce afdeling Amusement.be is er alvast klaar voor!

Patrick, Chris en Andy Thissen