Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Gratis verzending binnen België & Nederland vanaf € 50.

subtotaal: € 0,00

Rookkamer.be

Rookkamer.be

Welkom bij Rookkamer.be

De huidige rookwetgeving laat roken in openbaar toegankelijke plaatsen enkel nog toe in een daarvoor bestemde rookkamer. Deze moet duidelijk aangegeven zijn, mag geen doorgang zijn, moet voorzien zijn van voldoende rookafzuiging en er mogen geen dranken geserveerd worden. Al onze rookkamers zijn conform de nieuwe wetgeving.

We delen ze in drie categorieën:

1. Rookkamer: De kleinste in zijn soort, meestal tot 10 m². Hier komt men even een sigaretje roken en voorziet dus in een ‘snelle behoefte’. Meestal in het zicht van de bar geplaatst zodat het oogcontact met het gezelschap intact blijft.
2. Rooklounge: Meestal voorzien van tafels en stoelen of gemakkelijke clubzetels. Hier is een langer verblijf mogelijk in een relaxte omgeving.
3. Shisha: De snelst groeiende markt op gebied van rookkamers. Hier worden geen sigaretten maar waterpijp gerookt.

 

Hoofdcategorieën

  

1. Rookkamers op maat gemaakt

Dankzij het inventieve systeem van Plex-wanden kan in bijna élke zaak, groot of klein, een rookkamer geplaatst worden. Deze worden naadloos geplaatst in uw zaak, zonder dat er enig breekwerk aan te pas komt! De kleinste opstelling is 2 m². Uw rookkamer wordt volledig op maat gemaakt.

De Plex-wanden van onze rookkamers bestaan uit panelen van één meter breed en zijn koppelbaar tot een lengte naar keuze. De hoogte is min. 2,20 m tot max. 3,10 m (hoger of lager mogelijk op aanvraag). Elk paneel smaller dan één meter wordt op maat gemaakt.
Alle opstellingen gaande van een rechte wand tot een alleenstaande achthoek zijn mogelijk, met of zonder eigen plafond. Bij verhuis kunnen de rookkamers eenvoudig gedemonteerd worden om, mits enige aanpassing, op de nieuwe locatie terug opgesteld te worden. U kunt uw rookkamer dus gewoon “meenemen” naar uw nieuwe zaak.
Het zwart stalen frame voorzien van 6 mm hard Acrylaat plexiglas steunt op waterpasvoetjes om mogelijke oneffenheden op te vangen. De zijwand- en plafondaansluiting wordt zeer precies ter plaatse aangewerkt, rekening houdend met eventuele sierprofielen, spiegels, lambriseringen, banketten, enz. Ook de plinten worden ter plaatse aangepast om een mooie aansluiting met de vloer te garanderen.
De transparante Plex-wanden zorgen ervoor dat het originele karakter van uw zaak behouden blijft. De rookkamer wordt dus perfect geïntegreerd in uw zaak. Bovendien krijgen uw rokers niet het gevoel ‘opgesloten’ te zitten.

Prijsinformatie

Totaalprijs plaatsing inbegrepen

  • 575,00 EUR per Plex-wand van 1 m
  • Opleg van 115,00 EUR per paneel uitgerust met zelfsluitende deur
  • Opleg van 285,00 EUR per paneel uitgerust met zelfsluitende schuifdeur

Deze prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Niet inclusief zijn eventuele meerprijs voor aanpaswerken aan lambrisering, sierprofielen, verwarmingselementen enz…

Meer info of bezoek ter plaatse via: info@thissen.be

  

2. Rookfilters

De meest eenvoudige manier om uw rookkamer rookvrij te maken is het installeren van een elektrostatische filter. Geen kap- of breekwerk nodig,  de lucht wordt gezuiverd en terug afgevoerd in de zaak.
Systeem volledig conform de nieuwe rookwetgeving.

Afvoer

Plafondmodel verkrijgbaar in twee kleuren : houtnerf/zwart en volledig zwart.
Om een optimale werking de garanderen wordt de capaciteit telkens aangepast aan de m³ van de rookkamer.
In de kleinere ruimtes kan bijkomend een afvoerkanaal geplaatst worden,  dit zorgt voor een aangenamer klimaat in de rookkamer.
Belangrijk is om voldoende aan- en afvoer van de gezuiverde lucht te voorzien.

De aluminium filters die de nicotine opnemen moeten regelmatig gereinigd worden.
Dit kan U eenvoudig zelf doen of een onderhoudsovereenkomst afsluiten.

Prijsinformatie

Momenteel hebben wij een ruim aanbod tweedehands rookfilters in voorraad.
Volledig gereviseerd en met een garantie van 1 jaar (niet op filters)

Prijs

  • Afgehaald Wommelgem 1425,62 EUR + 21% Btw = EUR 1725,00
  • Plaatsing regio Antwerpen: 206,61 EUR + 21% Btw = EUR 250,00

Huurvoorwaarden

Indien U niet wenst aan te kopen plaatsen wij bovenstaande rookfilter op huurbasis.

  • Maandelijks: 75,00 EUR + 21% Btw = 90,75 EUR
  • Waarborg: 150,00 EUR

De huurovereenkomst omvat alle nodige herstellingen maar ook de onderhoudsovereenkomst voor het tweemaandelijks reinigen van de filters is inbegrepen.
Meer info of bezoek ter plaatse via info@thissen.be

  

3. Rookafvoer - Ventilatie

Rookafvoer

Of het nu voor een rookkamer rooklounge of shi-sha is, de meest efficiënte manier om de rook te verwijderen is de installatie van een krachtige motor met ventilatiekanaal naar buiten.

Daar wij steeds geluidsarme motors gebruiken is het mogelijk deze onder het plafond te plaatsen. Het debiet is regelbaar met een drie-trapschakelaar.  
Al onze installaties zijn volledig conform de nieuwe rookwetgeving.

Prijsinformatie
Elke installatie is volledig afhankelijk van de grootte van de rookkamer en de lengte van de afvoerbuis. Ook moet de doorgang naar buiten ter plaatse bekeken worden.
Een gemiddelde rookkamer met eenvoudige afvoer, voorzien van geluidsarme motor kost +/- € 1925 + 21% BTW, installatie inbegrepen.
Dit is slechts een prijsindicatie, een juiste offerte kan enkel ter plaatse gemaakt worden en kan sterk afwijken.
Meer info of bezoek ter plaatse via info@thissen.be.

  

4. Galerij